Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook
Soferi prosti

TOP: Cei mai prosti soferi in functie de meserie

Un studiu realizat de un portal de asigurari auto din SUA a relevat faptul ca avocatii si judecatorii sunt cei mai periculosi soferi din America de Nord.

Un studiu facut de cei de la Insurance.com a relevat faptul ca avocatii si judecatorii sunt cei mai periculosi soferi pe care ii asigura acestia. Se pare ca 44% dintre avocatii care au vrut sa isi faca asigurare la insurance.com au avut un incident inainte de a face o cerere pentru o noua polita de asigurare. Cea mai putin periculoasa categorie profesionala ar fi cea a atletilor, dar si a casnicilor. Se pare ca persoanele care sunt nevoite prin natura meseriei sa se grabeasca si trebuie sa faca mai multe lucruri in acelasi timp au o sansa mai mare de a face un accident, in timp ce persoanele care au copii sunt mai temperate si evita aglomeratia.

 

Cea de-a doua profesie care este predispusa la accidente auto este legata de domeniul financiar si se refera la toti care lucreaza in acest domeniu, de la contabili la bancheri. Pe locul trei se situeaza lucratorii guvernamentali, in timp ce locul patru este ocupat de chelneri si barmani. Pe locul cinci se afla intreprinzatorii privati, iar pe locul sase se afla veterinarii. Locul sapte este ocupat de cei care lucreaza in publicitate si marketing, pe cand locul opt este ocupat de stilisti.

 

Ultimele doua profesii din acest top sunt cele de antrenor si asistenta medicala. Desi la prima vedere un asemenea clasament este realizat strict pentru amuzament, asiguratorii din Statele Unite ale Americii stabilesc tarifele in functie de categoria profesionala, legata strict de categoria de risc a asiguratului. Pentru moment, sistemul de asigurari civile obligatorii din Romania aplica un singur sistem de bonus/malus, in functie de numarul de daune pe care le-a avut soferul respectiv in anul precedent.

[sursa: automarket.ro]