Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Record Mondial Tractarea RuloteiA cazut recordul mondial de viteza la tractarea rulotei

Noul record mondial pentru tractarea rulotei

Unul dintre cele mai interesante recorduri auto a fost doborat de un Porsche Cayenne Edo Competition: 210 km/h.

Cartea recordurilor contine multe pagini ai caror principali eroi reusesc sa iasa in fata prin performante care mai de care mai inedite. Nici industria auto nu duce lipsa de astfel de recorduri nebune iar una dintre cele mai sarite de pe fix astfel de performante este reprezentata de recordul de viteza la tractarea unei rulote. Credeti sau nu, exista multi amatori in lume care si-ar dori sa bata acest record. Insa nu e atat de usor pe cat pare la prima vedere.

Primul record de acest tip i-a apartinut unei firme de tuning britanice, Reyland, cunoscuta pentru modificarea modelelor Cosworth. Viteza la care a ajuns un Ford Escort Cosworth Reyland (627 CP), cu rulota aferenta in spate, la 207.28 km/h.

A urmat o tentativa de record a celor de la Top Gear. Inarmati cu un Mitubishi Lancer Evo 7 tunat de Norris Design, britanicii au esuat insa dupa ce incercarea lor s-a inecat intr-o pana de cauciuc si in mult ulei imprastiat pe pista.

Ei bine, ultimul record a fost stabilit recent, atunci cand un Cayenne Turbo adaptat de Edo Competition (620 CP) a reusit sa traga rulota cu 210 km/h, devenind astfel detinatorul unuia dintre cele mai interesante (si stupide in acelasi timp) recorduri ale lumii.

[sursa: automarket.ro]