Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

NOS Raceri

In Anglia Racerii jefuiesc ambulantele

Jefuiesc ambulantele pentru a obtine NOS

NOS stim noi ca se cheama, dar de fapt e vorba de gazul ilariant, sau Nitrous Oxide (Oxid de Azot). Se pare ca in Marea Britanie, mai multe parcari de ambulante au depus plangere cum ca masinile au fost jefuite. Din ambulante s-au furat buteliile cu gaz ilariant, iar soferii de pe ambulante arata cu degetul spre cei care fac curse ilegale.

Multe masini, chiar si in Romania, sunt dotate cu instalatii de Nitro. Acest gaz raceste aerul din admisie, care devine mult mai dens, asadar creste puterea. In functie de instalatia de pe masina, acest gaz poate ridica puterea masinii chiar si cu 200 sau 300 de cp. Multi o prefera pentru ca este o alternativa mai ieftina la o conversie pe turbo sau compresor.

In Anglia se pare ca numarul celor care merg la curse cu ajutorul acestui gaz este in crestere. Dovada este faptul ca mai multor ambulante le-au fost furate buteliile cu anestezic, mai precis cele cu gaz ilariant, adica N2O.

Publicatia The Daily Mail face referire la aceste jafuri din ambulante si din statiile de ambulanta, si precizeaza ca cei care au depus plangerile spun ca vinovati sunt cei care participa la cursele ilegale de masini. Cu toate astea, inca nu s-aug asit dovezi sau martori care sa arate ca cei care se bucura de acest gaz folosit in industria medicinei sunt cei care alearga pe 4 roti.

[sursa: 4tuning.ro]