Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Record viteza Trabant

Trabant - nou record de viteza

Maik si Ronny Urland au reusit sa stabileasca un record de viteza maxima pentru o masina cu motor in doi cilindri

- au atins 235 km/h cu un... Trabant!

Despre cunoscutele masini Trabant se spune, glumind, ca ating viteza maxima doar atunci cand sunt tractate. in ce priveste performantele, orice fan Trabant ti-ar spune ca ar fi o nebunie sa incerci sa mergi cu mai mult de 120 km/h cu o astfel de masina.

Trabantul are o aroserie foarte usoara, de numai 750 kg, realizata din mase plastice, iar motorul sau in doi timpi s-a facut remarcat mai mult prin fumul pe care il scoate decat prin performantele sale.

Totusi, a existat, la un moment dat, un Trabant care a intrat in Cartea Recordurilor, atingand viteza maxima de 200 km/h . O performanta aproape uluitoare pentru "masina poporului" din RDG, care acum, insa, a fost depasita.

Pentru a celebra unirea celor doua Germanii, acum 20 de ani, dupa caderea Zidului Berlinului, doi fani ai fenomenului Trabant au incercat sa depaseasca recordul precedent pe pista unui aeroport din Germania.

Fratii Maik si Ronny Urland au decis sa-si riste, practic, viata, ducandu-si masinuta la limita - nu vorbim de un Trabant de serie, ci unul modificat astfel incat sa poata face fata incercarii.

Rezultatul: atingerea unei viteze maxime de 235 km/h. Lucru posibil datorita tuningului motorului (atentie, motorul nu a fost inlocuit, ci doar modificat, ramanand in configuratia cu 2 cilindri), a unui kit exterior pentru obtinerea unui cat mai bun coeficient aerodinamic si prin adoptarea unei suspensii sportive si a unor pneuri de mare performanta.

Bravo. Acum sa vedem daca se va incumeta cineva sa obtina cel mai putin poluant Trabant - si nu vorbim de conceptul Trabant nT aparut la Frankfurt 2009.

[sursa: promotor.ro]