Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Camion teleghidatCamion teleghidat de 180 kg tracteaza masini

Cea mai tare jucarie pentru copii dedicata exclusiv celor maturi. Ceea ce vezi aici nu este o jucarie,

dar cu siguranta s-ar potrivi perfect cu orice tip caruia ii plac chestiile mari... in miniatura. De fapt, modelul la scara 1:4 teleghidat este unicat si nu poate fi cumparat de pe net sau din supermarket. Poate doar daca ai vorbi cu italianul pe nume Bordin Luca ai putea avea o sansa, pentru ca el este producatorul acestui exemplar deosebit.

Cica povestea acestui tip a inceput cand a vazut un clip pe net cu un individ care conducea un camion la scara. Bordin Luca este si el pasionat de camioane in general si de cele americane in special, a decis sa isi creeze propriul model teleghidat bazat pe camionul Peterbilt 359.

Pentru inceput, Luca a construit cabina din fibra de sticla si plastic si a avut grija sa se ocupe de toate detaliile, inclusiv sa-si echipeze creatia cu doua tevi de esapament din otel, care sunt capabile sa fumege la fel ca un camion adevarat.

Apoi s-a ocupat de motor, care este o piesa de rezistenta pentru un camion, indiferent de dimensiunile pe care le are. Astfel, Luca l-a echipat pe "micul" Peterbilt cu un propulsor electric de 750 Watt care isi transmite energia catre puntea spate. Iar intre noi fie vorba, numai de putere nu poate sa spuna acest model ca duce lipsa. Printre chestiile mari pe care le poate tracta, dupa cum vei vedea in filmuletele de mai jos, se afla si noul Ford Mondeo Station Wagon, un SUV Hyundai Galloper... iar pe restul le vei vedea chiar tu.

Totusi, camionul reprodus la scara de 2,10 metri si cu o masa de 180 de kilograme avea o problema. Nu putea sa scoata sunetele ca idolul pe care il copiaza, dar italianul a gasit o solutie. L-a dotat cu o instalatie de sonorizare cu amplificatoare si boxe pentru a-l ajuta pe copilul lui sa vorbeasca. Mai mult decat atat, i-a adaugat fel si fel de lumini si luminite, pe langa o remorca pe masura.

Nu mai lungim vorba si te invitam sa urmaresti filmuletele cu rezultatul obtinut de Bordin Luca in noua luni.
Sursa: [topgear.ro]