Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Pietoni CastiMarea Britanie: Pietonii sunt rugati sa nu mai poarte casti cand traverseaza

Initiatorii campaniei Tune into Traffic incearca sa educe pietonii sa nu mai asculte muzica

la casti in timp ce traverseaza.

O campanie din Marea Britanie vizeaza pietonii neatenti si pericolele la care sunt supusi acestia. Campania se numeste Tune into Traffic si initiatorii sai anunta ca 75% din tineri asculta muzica atunci cand traverseaza strada, iar soferilor tineri le este distrasa atentia foarte usor. Riscurile acestei actiuni sunt mai mult decat evidente, dar se pare ca acest lucru nu este suficient de evident pentru tinerii respectivi.

in decursul acestei saptamani, experti in siguranta pietonilor din intreaga lume se vor intalni la Londra pentru o conferinta. Acestia vor cauta solutii pentru imbunatatirea sigurantei in trafic si pentru reducerea numarului de victime ale accidentelor rutiere. Prioritatea numarul unu este eliminarea accidentelor mortale ale caror victime sunt pietonii. Atat copiii nesupravegheati, cat si tinerii care asculta muzica atunci cand traverseaza sunt printre principalele pericole moderne pe soselele lumii in mediul urban.

Campania Tune into Traffic a fost inaugurata in 2007 si este promovata din ce in ce mai intens in fiecare an. Creatorul campaniei este Manpreet Darroch si acesta considera ca vietile tinerilor sunt curmate fara motiv din cauza folosirii excesive a iPod-urilor si a MP3player-elor.

[sursa: automarket.ro]