Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Protestul de la benzinariiPretul benzinei a atins pragul de 5 lei / litru in majoritatea statiilor de alimentare

Intocmai cum preconizam in luna decembrie, benzina a atins

la inceputul lunii ianuarie 2011 pragul de 5 lei/litru in majoritatea statiilor de alimentare.

De exemplu, Petrom a marit preturile la toate sortimentele de benzina cu 6 bani/litru, iar la cele de motorina cu 5 bani. Astfel, in benzinariile Petrom, litrul de benzina se vinde in general cu peste 5 lei/litru, chiar daca pe site-ul companiei petroliere pretul de referinta este mai mic. Este cunoscut faptul ca preturile practicate la pompa pot varia cu 5% fata de preturile de referinta afisate, in functie de traficul si locatia statiilor de alimentare.

Rompetrol afiseaza pretul unui litru de benzina Efix 95 de 5,08 lei, iar cel al motorinei Efix Diesel de 5,03 lei. In cazul Lukoil, litrul de benzina Euroluk 95 costa 5,03 lei/litru, iar motorina Euro L Diesel are pretul de 4,95 lei/litru.

In cazul sortimentelor mai scumpe de carburanti, preturile se apropie de 6 lei/litru, cum este si cazul benzinei OMV Carrera 100 – 5,74 lei/litru.

Ultimele scumpiri au declansat noi valuri de nemultumiri printre soferii romani, care au declansat din nou proteste pe forumuri. Acestia boicoteaza cresterea preturilor si invita ca in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie sa nu intre nimeni in nicio benzinarie.

Protestul de la benzinarii continua, pe internet circula mesaje de incurajare a soferilor de a nu mai alimenta in semn de protest.

Unul din mesaje suna cam asa:

" ROMANIA TREZESTE-TE!!! PROTESTUL DE LA BENZINARII TREBUIE SA CONTINUIE ASA CA DRAGI ROMANI HAIDETI SA NU NE MAI LASAM CALCATI IN PICIOARE DE BENZINARII MULTIMILIARDARI SI SA-I FACEM SA VADA CE INSEAMNA SA PIARDA BANI. VA RUGAM SA FITI SOLIDARI CU NOI SI IN ZILELE DE 17,18 SI 19 IANUARIE 2011 SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE. SA MERGEM CU RATB-UL CU BICICLETELE SAU PE JOS DAR SA NU MAI ALIMENTAM MASINILE CA SA NU MAI UMPLEM BUZUNARELE CELOR CARE PROFITA DE NOI. AMINTITI-VA DE 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA. VA MULTUMIM SI STATI APROAPE, PROTESTELE VOR CONTINUA!! "