Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Cea mai rapida masina pe GPLG-Power a creat cea mai rapia masina alimentata cu GPL din lume

Un BMW detine in continuare recordul mondial de viteza pentru automobile alimentate cu GPL.

De data aceasta, vorbim de un M5 E60 cu doua compresoare mecanice realizat de G-Power.

Tunerii de la G-Power, specializati in modificarea modelelor BMW, au realizat un kit de tuning "de criza", care vizeaza modelul M5 E60. Mai precis, motorul V10 de 5.0 litri al lui M5 a fost echipat cu doua compresoare mecanice si cu o instalatie GPL secventiala de la Landi Renzo. Gratie acestor modificari, modelul din Munchen a devenit cel mai rapid automobil alimentat cu GPL din lume, surclasand tot un BMW, dar de data aceasta un Seria 3 Coupe pregatit de AC Schnitzer.

BMW M5 Hurricane GS dezvolta 660 CP si 650 Nm si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4.6 secunde. Acceleratia de la 0 la 200 km/h este realizata in doar 11.4 secunde, in timp ce viteza maxima a modelului este de 333 km/h. Recordul precedent de viteza, stabilit de AC Schnitzer BMW E92 GP3.10 GAS Powered era de 318.1 km/h. Potrivit celor de la G-Power, emisiile de carbon ale lui M5 echipat cu pachetul SK II si sistemul GPL au scazut cu 15%.

Tunerii de la G-Power subliniaza faptul ca gazul petrolier lichefiat este cu 50% mai ieftin decat benzina si ca modelul este mai ecologic gratie acestor modificari. Pretul kit-ului de tuning nu este chiar atat de "eco" cu buzunarul proprietarului, acesta fiind de 33.571.43 euro, fara sa includem montajul. Printre modificarile operate putem enumera unitatea ECU reprogramata, cele doua compresoare mecanice ASA si intercooler-ul racit cu apa.

[sursa: automarket.ro]