Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Programul Rabla 2011Programul Rabla 2011 va incepe, cel mai probabil, de la 15 februarie.

Pentru programul rabla Statul va acorda in acest an un ajutor de 722 de milioane de lei (170 de milioane de euro).

Laszlo Borbely a anuntat ca programul Rabla 2011 va incepe de la 1 februarie, informeaza Mediafax. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa si a adus completari referitoare la soarta tichetelor Rabla 2010 si a programului de reinnoire al parcului auto din tara noastra in 2011. Astfel, tichetele valorice de 3.800 de lei oferite in cadrul programului Rabla 2011 au valabilitatea extinsa pana la 31 ianuarie 2011. Dupa acel moment, respectivele vouchere nu vor mai avea nicio valoare.

"Am facut o analiza si am ajuns la concluzia ca un sistem care functioneaza nu trebuie bulversat, dat peste cap. De aceea, si in 2011 programul va functiona ca si in acest an. Vor fi trei tichete valorice a cate 3.800 de lei.", a concluzionat Laszlo Borbely.

"Putem spune ca am salvat productia si vanzarile de masini noi in Romania pentru ca, in anul 2010, s-au vandut in total aproximativ 93.000 de masini noi", a mai declarat Laszlo Borbely.

In prima faza, Ministrul Mediului si al Padurilor intentiona sa introduca patru tichete valorice in programul de casare din 2011 si sa scada valoarea acestora la 3.000 de lei. Aceasta initiativa ar fi crescut numarul de vehicule casate dar ar fi redus dramatic beneficiile pentru clientii care doreau sa achizitioneze un automobil nou prin intermediul acestui program. Dupa cum ati putut observa, tranzactionarea libera a voucherelor din Programul Rabla 2011 a dus la o piata bogata in oferte si complicata pentru un cumparator nepregatit.

Ultimele statistici ale Ministerului Mediului si Padurilor anunta ca au fost casate 186.854 de vehicule in cadrul acestui program. Pana acum, romanii au cumparat aproximativ 60.000 de automobile noi cu ajutorul tichetelor valorice. in timp ce unii clienti au casat un automobil vechi pe care il detineau deja si au cumparat inca doua vouchere, altii au fost nevoiti sa cumpere aceste tichete de la diversi intermediari, fiind nevoiti sa plateasca sume de pana la 3.000 de lei pentru acestea. Au obtinut in schimb o reducere de 2.700 de euro la achizitia unui automobil nou.

[sursa: automarket.ro & ziare.com]