Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Camere unghi mort In 2016 25% dintre modelele auto vor avea camere pentru unghiul mort

Desi erau considerate un sistem destinat soferilor neatenti, sistemele de monitorizare a unghiului mort

vor forma o piata de 20 miliarde de dolari in mai putin de cinci ani si vor fi introduse pe 25% din modelele disponibile pe piata la momentul respectiv.

Un studiu efectuat in Regatul Unit de cei de la ABI Research a relevat faptul ca sistemele de detectie a vehiculelor aflate in unghiurile moarte ale automobilelor vor deveni standard pentru 25% din modelele aflate pe piata in 2016. Primele sisteme de avertizare a prezentei unui vehicul in unghiul mort al unui automobil au debutat pe piata in 2005, iar Volvo a fost primul constructor care a introdus un asemenea sistem in serie. sase ani mai târziu, Ford Focus va beneficia de acest sistem in lista de echipamente optionale. Specialistii estimeaza ca sistemele respective vor ajunge la un volum de 20 de milioane de unitati vândute pâna in 2016.

Piata sistemelor de monitorizare a unghiului mort va atinge o valoare de 12 miliarde de dolari in momentul in care vor fi vândute 20 de milioane de asemenea sisteme pe an. Mai nou, aceste sisteme au integrat mai multe functii, cum ar fi efectuarea unei verificari noi, ultrarapide, in momentul in care soferul actioneaza semnalizatorul. Asadar, sistemul poate preveni un accident daca soferul s-a asigurat si un vehicul s-a strecurat subtil in unghiul sau mort inainte de efectuarea manevrei.

In prima faza, sistemele de monitorizare a unghiului mort au incercat sa se impuna ca aplicatie simpla, dar a fost rapid catalogata ca fiind un sistem pentru soferii mai putin competenti. Timpul a aratat ca acest sistem este util si pentru soferii prudenti, iar acest lucru a fost asistat si de faptul ca multi constructori au integrat sistemul respectiv in cadrul unor pachete atractive. Odata obisnuiti cu acesta, soferii l-au apreciat mai mult.

[sursa: Automarket.ro]