Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Autostrada JaponiaJaponia a construit 300 Km de autostrada in 13 zile

Japonezii uimesc o lume intreaga prin viteza cu care incearca sa stearga urmele cutremurului devastator din 11 martie.

Joi, 24 martie, au fost dati in folosinta 300 km de autostrada refacuti intre Tokyo si zonele din nord-estul tarii, cel mai afectate de dezastrul natural.

Autoritatile au inteles ca, pentru a repune pe picioare regiunea afectata de cataclism, trebuie sa refaca mai intai si intai caile de comunicatii. La ei nu s-a vorbit atat, ci s-a muncit pe branci! Mii de voluntari au pus mana la repararea drumului.

A rezultat un adevarat record in repararea unui drum care arata infiorator, cu cratere si crevase imense, valurita, cu diferente de nivel de metri. Joi, autostrada a fost redeschisa traficului si pe ea au inceput sa curga vehicule incarcate cu ajutoare, materiale de constructii, utilaje.

Incape cumva vreo comparatie intre Japonia si Romania in materie de autostrazi, rezumandu-ne numai la determinarea constructorilor si trecand peste fondurile fenomenale pompate? Nici vorba!

Japonezii au curatat si pista aeroportului Sendai, care devenise un soi de depozit al tuturor gunoaielor si daramaturilor aduse de valul seismic - tsunami. Operatiunea a avut acelasi scop: sa creeze o poarta aeriana spre zona grav afectata de seismul din 11 martie.

Asa arata autostrada Tohoku? Video preluat de pe YouTube

[sursa: agenda.ro]