Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Toyota Corolla Cele mai vandute masini din lume in anul 2011

In ciuda sortii potrivnice (rechemarile in service si catastrofele naturale din martie), un model Toyota

reuseste sa se pozitioneze pe primul loc in topul celor mai vandute masini din 2011 in intreaga lume, potrivit unui top realizat de publicatia Forbes.

Toyota Corolla este si in anul care tocmai se incheie cea mai vanduta masina la nivel mondial, in pofida recall-urilor din 2010 si dezastrelor care au afectat Japonia in primavara. Produs in 15 tari diferite si comercializat pe 140 de piete, Toyota Corolla a inregistrat un declin al vanzarilor de numai 2%, reusind totodata sa depaseasca un milion de exemplare livrate.

Pe pozitia a doua se afla Hyundai Elantra, model ce in urma cu doi ani nu figura in Top 10. Pe locul trei se afla Wuling Sunshine, masina total necunoscuta in afara Chinei. Totusi, autoturismul este a treia masina in topul vanzarilor mondiale, fapt ce confirma inca o data importanta pietei chineze.

Wuling Sunshine este un monovolum care, la nevoie, se metamorfozeaza intr-un van, fiind o solutie ingenioasa atat pentru transportul de pasageri, cat si pentru cel de marfa.

Lista este continuata de Ford Focus, cu 0.91 milioane de unitati vandute, si Kia Rio, cu 0.82 milioane unitati comercializate, un mare succes pentru grupul coreean Hyundai-Kia. Pe locul sase se afla Ford Fiesta, cu 0.78 milioane exenmplare livrate.

Urmatoarele in topul vanzarilor la nivel mondial in 2011 sunt: VW Jetta (0.75 milioane), Toyota Camry (0.73 milioane), Chevrolet Cruze (0.69 milioane) si VW Golf (0.65 milioane).

[sursa: Auto.ro]