Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Opel Faruri LEDOpel revolutioneaza farurile - faruri LED cu tehnologie Matrix

Opel dezvolta faruri inteligente cu LED. Drumurile pe timp de noapte sunt obositoare din cauza luminilor

care-ti bat din fata. Mai ales cand unii soferi uita sa schimbe lumina de drum cu ce de intalnire. Ei bine, Opel incearca sa le puna capat acestor impedimente.

Spre deosebire de farurile pe halogen sau xenon, farurile LED cu tehnologie matrix folosesc mereu asa zisa faza lunga. Cand vine o masina din fata, sau daca e?ti depa?it, farurile isi diminueaza lumina doar in acea zona, pastrand totodata o vizibilitate buna asupra drumului. Acest lucru este posibil datorita camerei video dotata cu senzor, amplasata undeva in fata.

Farurile sunt formate din patru segmente, fiecare segment avand la randul lui patru surse de lumina, capabile sa se aprinda sau stinga individual. Astfel, se pot obtin 256 de modalitati de luminare, care sunt adjustate fluent, fara a-l deranja pe sofer. Ingenios, nu ?

Opel este inca in perioada de teste a farurilor, dar doreste sa introduca tehnologia matrix pe modele pe care le va lansa in anii urmatori. Si cum o imagine face cat o mie de cuvinte, arunc? o privire pe filmule?ul de jos pentru a vedea mai multe detalii.

 

[sursa: topgear.ro]