Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Programul Rabla 2012Programul rabla pentru persoane fizice 2012 a inceput

Programul Rabla pentru persoane fizice a demarat pe 3 aprilie. Astfel, romanii interesati sa isi achizitioneze

o masina noua pot duce la casat masinile mai vechi de 10 ani in schimbul tichetelor valorice.

Incepand de astazi proprietarii de autovehicule cu o vechime mai mare de zece ani, dar obligatoriu in stare de functionare, pot sa se adreseze centrelor REMAT cu actele de proprietate si documentele de la politie care sa ateste radierea lor din circulatie.

Voucherul in valoare 3.800 lei va fi acordat doar in baza acestor documente, iar autovehiculul va putea fi casat. La achizitionarea unei masini noi pot fi cumulate maxim trei tichete valorice.

Daca nu doresc sa isi cumpere o masina noua, proprietarii de tichete le pot vinde pe piata libera. In prezent, acestea sunt scoase la vanzare pe Internet pentru sume cuprinse intre 1.500 si 2.100 lei.

Administratia Fondului de Mediu a alocat pentru editia 2012 un buget de 114 milioane de lei, suma care asigura scoaterea din uz a 30.000 de masini mai vechi de zece ani.

In ultimele doua editii au fost casate prin "Rabla"  305.964 de masini. De partea cealalta, programul a intermediat achizitionarea a 101.766 de masini noi, 40.269 dintre acestea fiind produse in Romania, conform datelor Ministerului Mediului.

[sursa: auto.ro]