Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Siguranta Opel TIGRA Twintop

Siguranta Opel TIGRA TwintopSiguranta activa

Veti traiti o senzaie de perfecta siguranta la bordul Opelului Tigra TwinTop, un model ce foloseste o gama intreaga de solutii de securitate activa ultramoderne, unice in piata.
Veti fi incantati sa aflati ca Opell Tigra TwinTop a obtinut 4 stele la testele EuroNCAP, un rezultat excelent pentru un cabriolet

 

 

Siguranta sasiu Opel TIGRA TwintopNoul sasiu DSA (Dynamic Safety Action)

Cu o rigiditate la torsionare ameliorata, cu bare antiruliu atat in fata cat si in spate, si o cremaliera montata foarte jos, noul sasiu al Tigra Twin Top imbunatateste tinuta de drum si amelioreaza precizia directiei.

 

ESP opel tigra twintopProgram Electronic de Stabilitate (ESP)

Acest sistem ingenios, disponibil ca optiune, ajuta masina sa mentina o traiectorie ferma si stabila, permitand pastrarea controlului in orice situatie.

 

 

ABS si EBD Opel TIGRA TwintopABS si EBD

Sistemul intervine mai rapid decat poate reactiona omul. Reglat in mod electronic acest sistem reduce semnificativ distanta de franare si te asigura ca autovehiculul poate fi controlat chiar si in cazul franelor bruste In plus sistemul de impartire electronica a puterii de franare (EBD), activeaza interventia franelor spate.

 

Airbag Opel TIGRA twintopAirbag

Pe langa dotarea cu airbaguri frontale si laterale,  Opel Tigra TwinTop are in dotare un sistem de centuri de siguranta active cu un dispozitiv pirotehnic care este activat printr-un senzor al airbagului.

 

Siguranta Pasiva

Sasiu Opel Tigra TwintopSasiu intarit cu zone de deformare controlata

In caz de accident, rigidul sasiu al Opeluluii Tigra Twin Top este prevazut cu zone de deformare mecanica permitand deformari controlate care preiau si disipeaza energia provenita din coliziune frontala sau laterala.

 

Sistem de eliberare a pedalelorSistem de eliberare a pedalelor

In cazul unei coliziuni frontale puternice, pedalele de ambreiaj si frana sunt eliberate in mod automat. Acest lucru scade pericolul de lezare a picioarelor.

 

 

Sistem de retinere a pasagerilorSistem de retinere a pasagerilor.

Opel Tigra este dotat cu un nou sistem activ de centuri de siguranta, declansate pirotehnic. La viteze mici acestea ofera o protectie atat de eficienta incat nici nu este nevoie de interventia airbagurilor

 

[sursa: opelgtt.ro]