Iti place TIGRA? Fii prietenul nostru pe Facebook

Benzinarii ciudate

Top 10 cele mai ciudate benzinarii din lume

Un top al celor mai originale benzinarii din lume

Sa vinzi combustibil si cam atat intr-o benzinarie nu prea se mai poate. Orice mica afacere trebuie sa aduca ceva in plus pentru a-si asigura o sursa constanta de clienti.

Iata 10 din cele mai ciudate, ingenioase, neobisnuite benzinarii din lume

1. Poshest Gas Station (Los Angeles)

Cu suprafete metalice netede si unghiuri geometrice neobisnuite, aceasta este benzinaria viitorului. O firma de design din Boston a creat aceasta cladire unica.

De asemenea, s-a spus ca aceasta benzinarie este construita utilizand baterii solare, impreuna cu mai multe alte materiale de reciclare. Majoritatea materialelor folosite pentru cladire sunt ecologice.

Benzinarie 1

2. Crochet Gas Station (New York)

Aceasta instalatie incredibila a fost construita de Jennifer Marsh. Artista a inaugurat benzinaria acoperita cu materiale crosetate pe 5 mai 2007 ca parte a World Reclamation Art Project. Vechea benzinarie abandonata din Syracuse, New York, a suferit aceasta transformare, cu scopul de a aduce atentia asupra dependentei de petrol a lumii.

Benzinarie 2

3. Jack Colker Union 96 Gas Station (California)

Benzinaria Jack Colker Union 96 de pe Crescent Drive din Beverly Hills, California, are un acoperis care arata ca si cum ar fi fost proiectat pentru un alt tip de cladire - si chiar asa a si fost.
Structura curbata, triunghiulara a fost initial menita sa faca parte din aeroportul LAX, dar atunci cand nu a mai fost necesara, a fost instalata pe benzinarie.

Benzinarie 3

4. Tower Conoco Gas Station (Texas)

Restaurata de orasul de Shamrock, benzinaria Conoco din Shamrock, Texas, arata exact la fel ca in zilele ei de glorie. Din pacate, statia nu mai vinde benzina sau mancare. Ea este acum Camera de Comert a orasului Shamrock.

Benzinarie 4

5. Vintage Orbit Gas Station (Sacramento)

Statia Vintage Orbit din Sacramento, California, este un alt exemplu al "arhitecturii Googie". Forma sa neobisnuita o face sa arate ca o naveta spatiala care tocmai a aterizat.

Benzinarie 5

6. Shell Gas Station Fremont (California)

Aceasta benzinarie cu acoperis curbiliniu este situata in Fremont, California.

Benzinarie 6

7. Skovshoved Gas Station (Copenhaga)

Aceasta este o benzinarie cu un design minimalist din Copenhaga, Danemarca. Proiectat de Arne Jacobsen, in 1937, aceasta benzinarie este inca functionala - si inca superba - dupa toti acesti ani.

Benzinarie 7

8. Moil Container Gas Station (Uganda)

Cea mai tare benzinarie din cartierul Koboko, regiunea West Nile din Uganda.

Benzinarie 8

9. Texaco Gas Station (Kansas)

O benzinarie mica si draguta din statul Kansas, SUA.

Benzinarie 9

10. Teapot Gas Station (Washington)

Benzinaria construita in 1922 este destinata sa reaminteasca scandalul care il implica pe presedintele Warren G. Harding si o rezerva federala de petrol din statul Wyoming.

Scandalul a clatinat scaunul presedintelui Harding si l-a trimis pe secretarul de interne Albert Fall la puscarie, pentru rolul sau in arendarea rezervelor de petrol. Cladirea are un cadru circular cu un acoperis conic, "maner" din metal, si o "gura" din beton.

Benzinarie 10

[sursa: e-transport.ro]